top of page
Ara

ATIKSIZ VE ZEHİRSİZ DİŞ BAKIMI

Dişimizi fırçalarken kullandığımız diş macunlarında ki zararlı kimyasallar sularımızı kirletiyor, sağlığımıza zarar veriyor. Plastik bazlı diş macunu ambalajları, diş fırçaları, dil temizleyiciler ve diş ipleri plastik kirliliğine neden oluyor. Oysaki hepsinin alternatifi var. Suyumuzu kirletmeden, plastik atık çıkarmadan, zehirlenmeden dişlerimizi temizlemek mümkün…


1-Bambu diş fırçası

Plastik diş fırçaları yerine kullanılabilecek en iyi alternatif şimdilik bambu diş fırçaları. Son zamanlarda bambu diş fırçası üreten markalar arttığı için marketlerde vs. erişmek kolay. Buna ek olarak misvak ve başlığı değiştirilebilir diş fırçaları da var. Hiç kullanmadığım için buna yorum yapmıyorum:)


2-Doğa dostu diş ipi

Ambalajı ve kendisi plastik olan diş iplerine alternatif olarak, ambalajı kağıt olan ve bitkisel mumdan üretilen diş ipi mevcut. Ben şimdilik Rossmann mağazasında satılan bir markada gördüm ancak artacağına eminim.






3-Diş macunu alternatifleri


-Ev yapımı diş macunu: Birkaç malzeme ile diş macunumuzu evde kolayca hazırlayabileceğimizi biliyor muydunuz 😊

-Tablet diş macunu: Minik cam şişelerde ambalajlanan tablet formundaki diş macunları gerçekten atıksız diş fırçalama rutininin gözbebeği. Alıştığımız kıvamdaki macunlardan farklı olsa da merak etmeyin zamanla alışılıyor.

-Geri dönüştürülebilir Metal tüplü diş macunu: Ambalajı metal olduğu için geri dönüştürülebilir diş macunları, tablet diş macununa alışamayanlar için ideal.


4-Çelik dil sıyırıcı

Plastik dil sıyırıcıya hiç gerek yok çünkü çeliği var. Bu adımda da plastik kullanmadan ilerliyoruz. Oh!


5-Doğal ağız gargarası

Evde hazırlamalık tarifler mevcut olmakla birlikte, pek çok doğal kozmetik üreticisinden de doğal ağız gargarası edinmek mümkün.


5 adımda alışkanlıklarımızı değiştirerek doğayı kirletmeyen, sağlığımıza zarar vermeyen bir diş bakımı rutini oluşturmak işte bu kadar kolay. Atıksız ve zehirsiz günler dilerim.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page